Biografia

Mikko Patama on nuori helsinkiläislähtöinen muusikko. Hän vaikuttaa lukuisissa yhtyeissä ja produktioissa pianistina, kosketinsoittajana, säveltäjänä ja sovittajana.

Lapsena omaksuttu musiikillinen moniruokaisuus välittyy laaja-alaisessa tekemisessä: yhtenä iltana voit nähdä Mikon Kuuston keikalla esittämässä omia sävellyksiään ja heti seuraavana elektronisemman Alec Dangerin kosketinsoittajana. Joka kesä on päästävä Kaustisen festivaaleille esiintymään esimerkiksi Ronna Jam Bandin kanssa. Kokemusta on kertynyt myös improvisaatioteatterista Kipinäteatteri-ryhmässä. Tyyliskaala ulottuu popista rockiin, tango nuevosta hip hopiin ja elektronisesta musiikista vapaaseen genrerajattomaan improvisaatioon. Jatkuva valmius uusiin haasteisiin ja vilpitön innostus yhteismusisointia kohtaan pitää miehen mielen virkeänä.

Aktiviista ammattimaisempaa keikkailua on takana noin seitsemän vuotta. Tuona aikana työllistäjinä ovat toimineet omien vakituisten kokoonpanojen lisäksi monet muut bändit ja lyhytaikaisemmat projektit.

Photo by Jari Flinck
Kuva Jari Flinck

Mikko on valmistunut Pop & Jazz konservatoriosta ammattimuusikoksi pääinstrumentteinaan piano ja kosketinsoittimet. Hänellä on myös musiikkipedagogin tutkinto Metropolia Ammattikorkeakoulusta.